Tejberizs Lidus módra recept
Hozzávalók:
- 10 dkg rizs
- 2,5+ 5dl tej
- 1 dl víz
- 1 cs karamell ízü pudingpor
- csipet fahéj
- fél zöld alma
- fél őszibarack
- 5 dkg margarin
- 3 ek (nád)cukor
- 1,5 cs vaníliás cukor
- 2 db stevia levél
Elkészítése:
2,5 dl tejet felforraljuk a vízzel és a vaníliás cukorral, majd beletesszük a rizst és megfőzzük, majd ha megfőtt hozzáadunk 1 ek cukrot.
A pudingport felfőzzük a tejben 1 ek cukorral, majd kihűtjük. Az almát cikkekre vágjuk. A vajat felhevítjük, beletesszük az almaszeleteket, megszórjuk 1 ek cukorral, majd megfordítjuk és a másik oldalára kevés vaníliás cukrot szórunk. A barackot is cikkekre vágjuk.
A kihűlt tejberizsből egy merőkanállal vagy fagyis kanállal két gömböt teszünk egy tányérra, öntünk rá a pudingból, mindegyik gömbre teszünk 1-1 almaszeletet, arra stevia levelet és a gömbök mellé szeletelt barackot.
Aki édesszájú tehet bele több cukrot is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

