Tejberizs Lidus módra recept

Hozzávalók:
- 10 dkg rizs
- 2,5+ 5dl tej
- 1 dl víz
- 1 cs karamell ízü pudingpor
- csipet fahéj
- fél zöld alma
- fél őszibarack
- 5 dkg margarin
- 3 ek (nád)cukor
- 1,5 cs vaníliás cukor
- 2 db stevia levél
Elkészítése:
2,5 dl tejet felforraljuk a vízzel és a vaníliás cukorral, majd beletesszük a rizst és megfőzzük, majd ha megfőtt hozzáadunk 1 ek cukrot.
A pudingport felfőzzük a tejben 1 ek cukorral, majd kihűtjük. Az almát cikkekre vágjuk. A vajat felhevítjük, beletesszük az almaszeleteket, megszórjuk 1 ek cukorral, majd megfordítjuk és a másik oldalára kevés vaníliás cukrot szórunk. A barackot is cikkekre vágjuk.
A kihűlt tejberizsből egy merőkanállal vagy fagyis kanállal két gömböt teszünk egy tányérra, öntünk rá a pudingból, mindegyik gömbre teszünk 1-1 almaszeletet, arra stevia levelet és a gömbök mellé szeletelt barackot.
Aki édesszájú tehet bele több cukrot is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »