Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejberizs hidegen, karamellizált őszibarackkal recept

Tejberizs hidegen, karamellizált őszibarackkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 bögre rizs
    • 0,5 bögre cukor
    • 1 bögre víz
    • 1 l tej
    • 1 dl tejszín
    • 0,5 zacskó tejszín ízű pudingpor
    • 4 nagy őszibarack
    • 4 ek cukor
    • 2 ek szörp (én bodzát használtam)
    • 1 ek citromlé

    Elkészítése:

    A megmosott rizst feltesszük a vízzel főni. Amikor nagyjából felszívta a rizs a vizet, hozzáöntjük az előre felmelegített 9 dl tejet, és hozzáadjuk a cukrot. Takarék lángon addig főzzük gyakori kevergetés mellett, amíg megpuhul a rizs.

    A maradék 1 dl tejet a tejszínnel és a pudingporral csomómentesre keverjük, és a már megpuhult rizshez adjuk. Amikor megfőtt, tálakba adagoljuk.

    Az őszibarackot felkockázzuk. Egy edénybe öntjük a cukrot, a szörpöt és a citromlevet. Kevergetés mellett felolvasztjuk a cukrot, amikor kezd barnás színűvé válni, hozzáöntjük az őszibarackot és 3-4 percig kevergetés mellett összefőzzük. Rögtön a tálkákba adagolt rizsre kanalazzuk.

    Miután kihűlt, hűtőbe tesszük, és min. 3-4 órán keresztül tovább hűtjük.

    A tejberizs hidegen, karamellizált őszibarackkal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 120 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 21 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá