Tejberizs hidegen, karamellizált őszibarackkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 0,5 bögre cukor
  • 1 bögre víz
  • 1 l tej
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 zacskó tejszín ízű pudingpor
  • 4 nagy őszibarack
  • 4 ek cukor
  • 2 ek szörp (én bodzát használtam)
  • 1 ek citromlé

Elkészítése:

A megmosott rizst feltesszük a vízzel főni. Amikor nagyjából felszívta a rizs a vizet, hozzáöntjük az előre felmelegített 9 dl tejet, és hozzáadjuk a cukrot. Takarék lángon addig főzzük gyakori kevergetés mellett, amíg megpuhul a rizs.

A maradék 1 dl tejet a tejszínnel és a pudingporral csomómentesre keverjük, és a már megpuhult rizshez adjuk. Amikor megfőtt, tálakba adagoljuk.

Az őszibarackot felkockázzuk. Egy edénybe öntjük a cukrot, a szörpöt és a citromlevet. Kevergetés mellett felolvasztjuk a cukrot, amikor kezd barnás színűvé válni, hozzáöntjük az őszibarackot és 3-4 percig kevergetés mellett összefőzzük. Rögtön a tálkákba adagolt rizsre kanalazzuk.

Miután kihűlt, hűtőbe tesszük, és min. 3-4 órán keresztül tovább hűtjük.