Tejbegrízből raffaello recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 5 ek búzadara
- 1,5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 18-20 ek kókuszreszelék
- 1 ek kókusz aroma
- 5-6 ek porcukor
Továbbá:
- 1 maréknyi pörkölt, sótlan mogyoró
- kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítése:
A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt készítünk, majd hűtsük ki teljesen.
A habtejszínt elkezdjük elektromos habverővel felverni, és közben folyamatosan adagoljuk bele a tejbegrízt, majd a cukrokat, az aromát, és a kókuszreszelék felét. A többi reszeléket már csak egy kanállal keverjük bele.
Kicsit lágyabb masszát kapunk. (Betehetjük egy kicsit a hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.)
Ezután diónyi golyókat formázunk, 1-1 mogyorószemet nyomunk a közepébe, és jól meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Tálalás előtt pár órára tegyük hűtőbe.
Nagyon egyszerűen elkészíthető desszert, jól behűtve a legfinomabb.
Megmaradt tejbegríz hasznosítására kiváló.
Tipp:
Ha cukrászhabbal dolgozunk, nincs szükségünk habfixálóra, ha sima habtejszínnel, akkor viszont érdemes beletenni 1 csomag habfixálót is. Ha nem cukrozott a tejszínhab, tegyünk hozzá cukrot.
Ha túl ragacsosnak találjuk a masszát, tegyünk még hozzá kókuszreszeléket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »