Sztracsatella recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 liter tej + a forgatáshoz
- 5 dl tejszín (szerintem 3 is elég)
- 12.5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tábla étcsokoládé
- 2 dl búzadara
- 200 g babapiskóta
- kakaópor
- 2 dl cukor
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukort, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Ha kész, kihűtjük, majd hozzákeverjük a margarint.
Kemény habbá verjük a tejszínt. Egy kis tejben megforgatjuk a piskótákat, majd egy jénai aljára lerakjuk az első sor piskótát. Erre jön a krém fele, majd a tejszín fele.
Ráreszeljük a tábla csoki felét. A következő réteg ugyanígy épül fel – piskóta, krém, tejszín.
Vastagon megszórjuk kakaóporral és ráreszeljük a maradék csokoládét. Legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. (nekem 6 órát állt szeletelés előtt)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »