Sztacsatella recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 20*30 cm-es tepsihez:
- 2 sor babapiskóta
- 1 sor csokimázas keksz
A krémhez:
- 1 liter tej
- 2 dl búzadara
- 2 dl cukor (lehet kicsit kevesebb is,ki milyen édesen szereti)
- 2 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - pici só
- 12 dkg margarin
- 3 dl tejszínhab keményre felverve
- 10 dkg étcsokoládé(fele a krémbe,a másik fele a süti tetejére)
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A búzadarát,a cukrokkal,tojás sárgákkal,kevés tejjel simára keverjük,majd hozzáadjuk a többi tejet is felfőzzük sűrű krémmé. Még melegen hozzákeverjük a tojásfehérjék kemény habját, majd a vajat és az 5 dkg reszelt csokoládét.
Összeállítás:
A tepsibe lerakjuk a tejben forgatott cukrozott babapiskótát ,rá a fele krém,utána egy sor keksz,utána krém,majd a babapiskótával befedjük.
A keményre vert tejszínt a tetejére simítjuk,reszelt csokival megszórjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

