Sztacsatella

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sztacsatella

Hozzávalók 20*30 cm-es tepsihez:

  • 2 sor babapiskóta
  • 1 sor csokimázas keksz

A krémhez:

  • 1 liter tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor (lehet kicsit kevesebb is,ki milyen édesen szereti)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 tojás fehérje
  • pici só
  • 12 dkg margarin
  • 3 dl tejszínhab keményre felverve
  • 10 dkg étcsokoládé(fele a krémbe,a másik fele a süti tetejére)

Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A búzadarát,a cukrokkal,tojás sárgákkal,kevés tejjel simára keverjük,majd hozzáadjuk a többi tejet is felfőzzük sűrű krémmé. Még melegen hozzákeverjük a tojásfehérjék kemény habját, majd a vajat és az 5 dkg reszelt csokoládét.
Összeállítás:
A tepsibe lerakjuk a tejben forgatott cukrozott babapiskótát ,rá a fele krém,utána egy sor keksz,utána krém,majd a babapiskótával befedjük.
A keményre vert tejszínt a tetejére simítjuk,reszelt csokival megszórjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük.