Szivárvány kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 22 cm kuglófforma
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 kanál porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 4 dl víz
- 3 csomag zseletin
- 1 evőkanál kakaó
- 2 pohár tejföl
- 2 dl málnaszörp
Elkészítése: Ebből a süteményből 4 réteget készítünk el.Minden réteget külön-külön készítjük el, és rétegenként meg kell várni, hogy megszilárduljon.
1. réteg:
A tojásokat kettéválasztjuk, 2 darab tojássárgáját 2,5 kanál porcukorral habosra keverünk. A 2 fehérjét 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verünk. A kemény habot összekeverjük a cukros masszával. Közben 1 dl vízben elkeverünk 2 evőkanál zselatint, majd felmelegítjük, de vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel, még langyosan a tojásos masszához keverjük.
A kuglófformát kiöblítjük hideg vízzel és beleöntjük az első réteget, majd megdermedésig a hűtőbe tesszük.
2. réteg:
A tojásokat kettéválasztjuk, 2 darab tojássárgáját 2,5 kanál porcukorral és a kakaóval habosra keverünk. A 2 fehérjét 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verünk. A kemény habot összekeverjük a cukros masszával. Közben 1 dl vízben elkeverünk 2 evőkanál zselatint, majd felmelegítjük, , még langyosan a tojásos masszához keverjük. Ha megdermedt az első rétegünk, akkor ráöntjük.
3. réteg:
A tejfölt csomómentesre keverjük 3 kanál cukorral és a vaníliás cukorral.
1 dl vízben feloldjuk a 2 evőkanál zselatint és a tejfölhöz keverjük, majd az előző rétegekre öntjük.
4. réteg:
2dl málnaszörpöt keverünk az 1 dl vízben felmelegített és elkevert zselatinhoz . A kuglófunknak ez lesz az utolsó rétege.
Teljes szilárdulásig hőtűbe tesszük, majd meleg vízbe állítjuk pár percre és egy lapos tányérra borítjuk.
Jó munkát és étvágyat :)
Tipp:
A képen én torta formába készítettem, de az eredeti recept lyukas kuglófformában írja és úgy igazán mutatós :)
Másik változtatás én a szörpös zselé előtt még raktam egy réteg barack befőttet e változtatás miatt nem málnaszörppel készítettem, hanem a barack kompot levével, hogy jól látható legyen benne a barack.
Aki igazán édes szájú bátran tegyen bele több cukrot mert nem egy nagyon édes sütemény , habár így is finom :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

