Szivárvány kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 22 cm kuglófforma
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 kanál porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 4 dl víz
- 3 csomag zseletin
- 1 evőkanál kakaó
- 2 pohár tejföl
- 2 dl málnaszörp
Elkészítése: Ebből a süteményből 4 réteget készítünk el.Minden réteget külön-külön készítjük el, és rétegenként meg kell várni, hogy megszilárduljon.
1. réteg:
A tojásokat kettéválasztjuk, 2 darab tojássárgáját 2,5 kanál porcukorral habosra keverünk. A 2 fehérjét 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verünk. A kemény habot összekeverjük a cukros masszával. Közben 1 dl vízben elkeverünk 2 evőkanál zselatint, majd felmelegítjük, de vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel, még langyosan a tojásos masszához keverjük.
A kuglófformát kiöblítjük hideg vízzel és beleöntjük az első réteget, majd megdermedésig a hűtőbe tesszük.
2. réteg:
A tojásokat kettéválasztjuk, 2 darab tojássárgáját 2,5 kanál porcukorral és a kakaóval habosra keverünk. A 2 fehérjét 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verünk. A kemény habot összekeverjük a cukros masszával. Közben 1 dl vízben elkeverünk 2 evőkanál zselatint, majd felmelegítjük, , még langyosan a tojásos masszához keverjük. Ha megdermedt az első rétegünk, akkor ráöntjük.
3. réteg:
A tejfölt csomómentesre keverjük 3 kanál cukorral és a vaníliás cukorral.
1 dl vízben feloldjuk a 2 evőkanál zselatint és a tejfölhöz keverjük, majd az előző rétegekre öntjük.
4. réteg:
2dl málnaszörpöt keverünk az 1 dl vízben felmelegített és elkevert zselatinhoz . A kuglófunknak ez lesz az utolsó rétege.
Teljes szilárdulásig hőtűbe tesszük, majd meleg vízbe állítjuk pár percre és egy lapos tányérra borítjuk.
Jó munkát és étvágyat :)
Tipp:
A képen én torta formába készítettem, de az eredeti recept lyukas kuglófformában írja és úgy igazán mutatós :)
Másik változtatás én a szörpös zselé előtt még raktam egy réteg barack befőttet e változtatás miatt nem málnaszörppel készítettem, hanem a barack kompot levével, hogy jól látható legyen benne a barack.
Aki igazán édes szájú bátran tegyen bele több cukrot mert nem egy nagyon édes sütemény , habár így is finom :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »