Hozzávalók:
Elkészítése: Ebből a süteményből 4 réteget készítünk el.Minden réteget külön-külön készítjük el, és rétegenként meg kell várni, hogy megszilárduljon.
1. réteg:
A tojásokat kettéválasztjuk, 2 darab tojássárgáját 2,5 kanál porcukorral habosra keverünk. A 2 fehérjét 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verünk. A kemény habot összekeverjük a cukros masszával. Közben 1 dl vízben elkeverünk 2 evőkanál zselatint, majd felmelegítjük, de vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel, még langyosan a tojásos masszához keverjük.
A kuglófformát kiöblítjük hideg vízzel és beleöntjük az első réteget, majd megdermedésig a hűtőbe tesszük.
2. réteg:
A tojásokat kettéválasztjuk, 2 darab tojássárgáját 2,5 kanál porcukorral és a kakaóval habosra keverünk. A 2 fehérjét 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verünk. A kemény habot összekeverjük a cukros masszával. Közben 1 dl vízben elkeverünk 2 evőkanál zselatint, majd felmelegítjük, , még langyosan a tojásos masszához keverjük. Ha megdermedt az első rétegünk, akkor ráöntjük.
3. réteg:
A tejfölt csomómentesre keverjük 3 kanál cukorral és a vaníliás cukorral.
1 dl vízben feloldjuk a 2 evőkanál zselatint és a tejfölhöz keverjük, majd az előző rétegekre öntjük.
4. réteg:
2dl málnaszörpöt keverünk az 1 dl vízben felmelegített és elkevert zselatinhoz . A kuglófunknak ez lesz az utolsó rétege.
Teljes szilárdulásig hőtűbe tesszük, majd meleg vízbe állítjuk pár percre és egy lapos tányérra borítjuk.
Jó munkát és étvágyat :)
A képen én torta formába készítettem, de az eredeti recept lyukas kuglófformában írja és úgy igazán mutatós :)
Másik változtatás én a szörpös zselé előtt még raktam egy réteg barack befőttet e változtatás miatt nem málnaszörppel készítettem, hanem a barack kompot levével, hogy jól látható legyen benne a barack.
Aki igazán édes szájú bátran tegyen bele több cukrot mert nem egy nagyon édes sütemény , habár így is finom :)