Színes tejbegríz málnalekvárral recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 8 evőkanál búzadara
- 4 evőkanál cukor
- Kék és citromsárga színű ételszínezék
Tetejére:
- Málnalekvár
Elkészítése:
A tejbegríz hozzávalóit elfelezem (két részletben főzöm majd meg). A tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrot és a búzadarát, majd lassú tűzön habverővel folyamatosan keverve csomómentesre főzöm, amíg besűrűsödik.
Ezután hozzáadom a citromsárga színű ételfestéket, összekeverem, majd egy műanyag pudingos formába öntöm és kiteszem a levegőre hűlni.
Amíg hűl, elkészítem a tejbegríz másik felét és ha kész, hozzáteszem a kék ételfestéket, majd összekeverem.
Behozom a már megszilárdult tejbegrízt, majd a kék színűt ennek a tetejére öntöm, majd ezt is kiviszem megszilárdulni.
Amikor kihűlt és jól megszilárdult, akkor kiborítom egy tányérra, majd házi málnalekvárral leöntöm a tetejét.
Tipp:
A színekkel bátran variálhatunk, akár több fajta színt is lehet rétegezni, csak akkor majd úgy kell felosztan, hogy egyenlő arányban maradjon. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »