Színes tejbegríz málnalekvárral recept
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 8 evőkanál búzadara
- 4 evőkanál cukor
- Kék és citromsárga színű ételszínezék
Tetejére:
- Málnalekvár
Elkészítése:
A tejbegríz hozzávalóit elfelezem (két részletben főzöm majd meg). A tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrot és a búzadarát, majd lassú tűzön habverővel folyamatosan keverve csomómentesre főzöm, amíg besűrűsödik.
Ezután hozzáadom a citromsárga színű ételfestéket, összekeverem, majd egy műanyag pudingos formába öntöm és kiteszem a levegőre hűlni.
Amíg hűl, elkészítem a tejbegríz másik felét és ha kész, hozzáteszem a kék ételfestéket, majd összekeverem.
Behozom a már megszilárdult tejbegrízt, majd a kék színűt ennek a tetejére öntöm, majd ezt is kiviszem megszilárdulni.
Amikor kihűlt és jól megszilárdult, akkor kiborítom egy tányérra, majd házi málnalekvárral leöntöm a tetejét.
Tipp:
A színekkel bátran variálhatunk, akár több fajta színt is lehet rétegezni, csak akkor majd úgy kell felosztan, hogy egyenlő arányban maradjon. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


