Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A tejbegríz hozzávalóit elfelezem (két részletben főzöm majd meg). A tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrot és a búzadarát, majd lassú tűzön habverővel folyamatosan keverve csomómentesre főzöm, amíg besűrűsödik.
Ezután hozzáadom a citromsárga színű ételfestéket, összekeverem, majd egy műanyag pudingos formába öntöm és kiteszem a levegőre hűlni.
Amíg hűl, elkészítem a tejbegríz másik felét és ha kész, hozzáteszem a kék ételfestéket, majd összekeverem.
Behozom a már megszilárdult tejbegrízt, majd a kék színűt ennek a tetejére öntöm, majd ezt is kiviszem megszilárdulni.
Amikor kihűlt és jól megszilárdult, akkor kiborítom egy tányérra, majd házi málnalekvárral leöntöm a tetejét.
A színekkel bátran variálhatunk, akár több fajta színt is lehet rétegezni, csak akkor majd úgy kell felosztan, hogy egyenlő arányban maradjon. :)