Szilvás grízes sütemény recept

Hozzávalók:
- 1 kg szilva
- 10 ek cukor
- kevés fahéj
- 20 ek búzadara
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 3 ek cukor a pudinghoz
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
1 liter vizet 10 ek cukorral és 1 kg gyümölccsel felteszünk főni. Ízesítjük kevés fahéjjal. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 ek búzadarát, és addig kevergetjük (keverjük folyamatosan), amíg a dara megfő (kb. 5-8 perc).
Egy közepes tepsit kivizezünk, és beleöntjük a masszát.
1 csomag vaníliapudingot 0,5 liter tejben, 3 ek cukorral előírás szerint megfőzünk, és még forrón a darára öntjük.
Ha kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk, és a tetejére simítjuk. Hűtőben lehűtjük, és kockára szeleteljük. A tetejére fahéjat szórunk.
Nekem másnapra állt szépen össze, de fogyasztható már a hűtéstől számítva kb. 1 óra múlva.
Tipp:
Ha édesebben szereti valaki a süteményeket, lehet növelni a cukoradagot, ez a süti nem egy túl édes.
A szilvás grízes sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »