Szilvás grízes sütemény recept

Hozzávalók:
- 1 kg szilva
- 10 ek cukor
- kevés fahéj
- 20 ek búzadara
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 3 ek cukor a pudinghoz
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
1 liter vizet 10 ek cukorral és 1 kg gyümölccsel felteszünk főni. Ízesítjük kevés fahéjjal. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 ek búzadarát, és addig kevergetjük (keverjük folyamatosan), amíg a dara megfő (kb. 5-8 perc).
Egy közepes tepsit kivizezünk, és beleöntjük a masszát.
1 csomag vaníliapudingot 0,5 liter tejben, 3 ek cukorral előírás szerint megfőzünk, és még forrón a darára öntjük.
Ha kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk, és a tetejére simítjuk. Hűtőben lehűtjük, és kockára szeleteljük. A tetejére fahéjat szórunk.
Nekem másnapra állt szépen össze, de fogyasztható már a hűtéstől számítva kb. 1 óra múlva.
Tipp:
Ha édesebben szereti valaki a süteményeket, lehet növelni a cukoradagot, ez a süti nem egy túl édes.
A szilvás grízes sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »