Szilvás grízes sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg szilva
  • 10 ek cukor
  • kevés fahéj
  • 20 ek búzadara
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 3 ek cukor a pudinghoz
  • 2 dl tejszín

Elkészítése:

1 liter vizet 10 ek cukorral és 1 kg gyümölccsel felteszünk főni. Ízesítjük kevés fahéjjal. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 ek búzadarát, és addig kevergetjük (keverjük folyamatosan), amíg a dara megfő (kb. 5-8 perc).

Egy közepes tepsit kivizezünk, és beleöntjük a masszát.

1 csomag vaníliapudingot 0,5 liter tejben, 3 ek cukorral előírás szerint megfőzünk, és még forrón a darára öntjük.

Ha kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk, és a tetejére simítjuk. Hűtőben lehűtjük, és kockára szeleteljük. A tetejére fahéjat szórunk.

Nekem másnapra állt szépen össze, de fogyasztható már a hűtéstől számítva kb. 1 óra múlva.

Tipp:

Ha édesebben szereti valaki a süteményeket, lehet növelni a cukoradagot, ez a süti nem egy túl édes.