Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szájban szétrobbanó marcipános csokitorta recept

Szájban szétrobbanó marcipános csokitorta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg Amaretti keksz
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 2 dl habtejszín (30% – os)
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 12 dkg étcsokoládé
    • 1 tk expressz zselatin
    • 12 dkg marcipán
    • 3-4 dkg szeletelt mandula
    • 2 csomag robbanós cukor
    • 1/2 dl Amaretto likőr

    Elkészítése:

    A kekszet morzsoljuk durvára. Szerintem sokkal finomabb az alap, ha maradnak benne nagyobb, ropogós darabok, a vaj úgyis összefogja.

    A vajat olvasszuk meg és öntsük a morzsára. Jól keverjük össze. Várjunk vele, hagyjuk kissé kihűlni.

    A tortaformát szórjuk be kevés robbanós cukorkával. A kekszes morzsához is keverjünk a cukorkából és óvatosan nyomkodjuk el a forma aljában, majd tegyük a hűtőbe.

    A tejszínt melegítsük fel, de nem kell forralni. A csokikat törjük össze és vízgőz felett olvasszuk fel. A meleg tejszínt apránként keverjük a csokoládéhoz, közben egy spatulával szorgosan kevergessük, hogy szép fényes krémet kapjunk. Adjuk hozzá a zselatint és az Amaretto likőrt és keverjük addig, amíg teljesen egynemű és fényes krém születik belőle. Hagyjuk szobahőmérsékleten lehűlni.

    A marcipánt nyújtsuk a formánkkal megegyező méretű karikára.

    Vegyük ki a hűtőből az alapot. Szórjuk meg robbanós cukorral és óvatosan fektessük rá a marcipánt. A széleit nyomkodjuk a széléhez, hogy a krém ne tudjon átfolyni rajta.

    A lehűlt krémet öntsük a marcipánrétegre és tegyük pár órára a hűtőbe, de a legjobb, ha egy éjszakát hagyjuk.

    A szeletelt mandulát pirítsuk meg egy száraz serpenyőben és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Az alaposan kifagyott tortát ültessük egy felfordított tálra és karamellizáló pisztollyal melegítsük körbe, így gyönyörűen elengedi a krém a karimát, majd csúsztassuk le a peremet.

    A tortát emeljük át egy tortatálra.

    A lehűlt pirított mandulát keverjük el a robbanós cukorral és szórjuk meg a torta tetejét. Ezt a műveletet érdemes csak a tálalás előtt elvégezni, hogy bőséggel legyen a tortán a robbanóanyagból.

    Tipp:

    Az alapanyag egy 16 centis formához elegendő.
    Nem kell sütni, nagyon hamar összedobható, csak a hűtéssel megy el az idő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá