Sütés nélküli gesztenyés szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 50 dkg gesztenyemassza
- 1-2 ek tej (ha szükséges)
- rum (ízlés szerint)
Krém hozzávalói:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag habfixáló
- gesztenye, csokiforgács
Elkészítése:
A darált kekszet a gesztenyemasszával, és ízlés szerinti rummal összegyúrom. Egy hosszúkás tálcán, aminek az alját kicsi keksz morzsával meghintem, a gesztenyés alapot egyenletesen szétterítem.
A pudingot a tejjel felfőzöm, és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet keverek, és a kihűlt pudinggal összekeverem. A gesztenyés alapra egyenletesen ráteszem.
A tejszínt a fixálóval és a porcukorral kemény habbá felverem, és a vaníliás krémre kenem.
A tetejére gesztenyét reszeltem, és csokoládéval díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

