Sütés nélküli gesztenyés szelet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 50 dkg gesztenyemassza
- 1-2 ek tej (ha szükséges)
- rum (ízlés szerint)
Krém hozzávalói:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag habfixáló
- gesztenye, csokiforgács
Elkészítése:
A darált kekszet a gesztenyemasszával, és ízlés szerinti rummal összegyúrom. Egy hosszúkás tálcán, aminek az alját kicsi keksz morzsával meghintem, a gesztenyés alapot egyenletesen szétterítem.
A pudingot a tejjel felfőzöm, és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet keverek, és a kihűlt pudinggal összekeverem. A gesztenyés alapra egyenletesen ráteszem.
A tejszínt a fixálóval és a porcukorral kemény habbá felverem, és a vaníliás krémre kenem.
A tetejére gesztenyét reszeltem, és csokoládéval díszítettem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.