Sütés nélküli gesztenyés szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 1-2 ek tej (ha szükséges)
  • rum (ízlés szerint)

Krém hozzávalói:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • gesztenye, csokiforgács

Elkészítése:

A darált kekszet a gesztenyemasszával, és ízlés szerinti rummal összegyúrom. Egy hosszúkás tálcán, aminek az alját kicsi keksz morzsával meghintem, a gesztenyés alapot egyenletesen szétterítem.

A pudingot a tejjel felfőzöm, és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet keverek, és a kihűlt pudinggal összekeverem. A gesztenyés alapra egyenletesen ráteszem.

A tejszínt a fixálóval és a porcukorral kemény habbá felverem, és a vaníliás krémre kenem.

A tetejére gesztenyét reszeltem, és csokoládéval díszítettem.