Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütés nélküli csokoládétorta recept

Sütés nélküli csokoládétorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 db babapiskóta
    • 8 dkg margarin
    • pici tej
    • 1 tábla csokoládé (40%-os kakaótartalmú)
    • 15 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • porcukor

    Elkészítése:

    A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és összekeverjük. (Ha túl száraz lenne, akkor egy pici tejet öntünk hozzá.)

    Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a morzsalékos piskótát. Kézzel belelapogatjuk úgy, hogy a szélét is befedje. Kb. 20 percre a hűtőbe helyezzük.

    A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, kihűtjük annyira, hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhoz keverjük.

    A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez keverjük.

    A hűtőből kivesszük a piskótás alapot, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába.
    Beletöltjük a csokoládés-habos krémet, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd csokoládélapkákkal megszórjuk.

    Legalább egy órára a hűtőbe tesszük pihenni, így lehűl a krém, és szépen lehet majd szeletelni.

    A sütés nélküli csokoládétorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 400 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 30 g
    Zsír: 28 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá