Sütés nélküli csokoládétorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sütés nélküli csokoládétorta

Hozzávalók:

  • 15 db babapiskóta
  • 8 dkg margarin
  • pici tej
  • 1 tábla csokoládé (40%-os kakaótartalmú)
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor

Elkészítése:

A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és összekeverjük. (Ha túl száraz lenne, akkor egy pici tejet öntünk hozzá.)

Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a morzsalékos piskótát. Kézzel belelapogatjuk úgy, hogy a szélét is befedje. Kb. 20 percre a hűtőbe helyezzük.

A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, kihűtjük annyira, hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhoz keverjük.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez keverjük.

A hűtőből kivesszük a piskótás alapot, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába.
Beletöltjük a csokoládés-habos krémet, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd csokoládélapkákkal megszórjuk.

Legalább egy órára a hűtőbe tesszük pihenni, így lehűl a krém, és szépen lehet majd szeletelni.