Sütés nélküli csokoládé torta recept

Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 200 g Oreo keksz
- 60 g vaj (olvasztott)
A krémhez
- 160 g étcsokoládé (45-59%-os)
- 150 ml tejszín (30-32%-os)
- 8 g zselatin
A díszítéshez
- pár szem gyümölcs
Elkészítése:
Az oreo kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük jól el a masszát.
Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt (így könnyen kifordíthatjuk majd az alapot a formából), majd nyomkodjuk bele az oreos masszát.
Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb 1,5 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz.
A tejszínt melegítsük fel a zselatinnal (nem szabad forralni!) és öntsük a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a “krém”. Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, az oreos alapra. Egyenletesen simítsuk el a csokit.
A gyümölcsöket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe. Legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. Meleg vizes késsel szépen szeletelhető. :) Mennyei, finom édesség!
A sütés nélküli csokoládé torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 27 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »