Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütés nélküli csokoládé torta recept

Sütés nélküli csokoládé torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Az alaphoz:

    • 200 g Oreo keksz
    • 60 g vaj (olvasztott)

    A krémhez

    • 160 g étcsokoládé (45-59%-os)
    • 150 ml tejszín (30-32%-os)
    • 8 g zselatin

    A díszítéshez

    • pár szem gyümölcs

    Elkészítése:

    Az oreo kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük jól el a masszát.

    Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt (így könnyen kifordíthatjuk majd az alapot a formából), majd nyomkodjuk bele az oreos masszát.

    Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb 1,5 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz.

    A tejszínt melegítsük fel a zselatinnal (nem szabad forralni!) és öntsük a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a “krém”. Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, az oreos alapra. Egyenletesen simítsuk el a csokit.

    A gyümölcsöket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe. Legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. Meleg vizes késsel szépen szeletelhető. :) Mennyei, finom édesség!

    A sütés nélküli csokoládé torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 435 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 39 g
    Zsír: 27 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá