Sütés nélküli csokoládé torta recept
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 200 g Oreo keksz
- 60 g vaj (olvasztott)
A krémhez
- 160 g étcsokoládé (45-59%-os)
- 150 ml tejszín (30-32%-os)
- 8 g zselatin
A díszítéshez
- pár szem gyümölcs
Elkészítése:
Az oreo kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük jól el a masszát.
Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt (így könnyen kifordíthatjuk majd az alapot a formából), majd nyomkodjuk bele az oreos masszát.
Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb 1,5 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz.
A tejszínt melegítsük fel a zselatinnal (nem szabad forralni!) és öntsük a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a “krém”. Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, az oreos alapra. Egyenletesen simítsuk el a csokit.
A gyümölcsöket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe. Legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. Meleg vizes késsel szépen szeletelhető. :) Mennyei, finom édesség!
A sütés nélküli csokoládé torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 27 g