Sütés nélküli csokoládé torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sütés nélküli csokoládé torta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 200 g Oreo keksz
  • 60 g vaj (olvasztott)

A krémhez

  • 160 g étcsokoládé (45-59%-os)
  • 150 ml tejszín (30-32%-os)
  • 8 g zselatin

A díszítéshez

  • pár szem gyümölcs

Elkészítése:

Az oreo kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük jól el a masszát.

Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt (így könnyen kifordíthatjuk majd az alapot a formából), majd nyomkodjuk bele az oreos masszát.

Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb 1,5 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz.

A tejszínt melegítsük fel a zselatinnal (nem szabad forralni!) és öntsük a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a “krém”. Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, az oreos alapra. Egyenletesen simítsuk el a csokit.

A gyümölcsöket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe. Legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. Meleg vizes késsel szépen szeletelhető. :) Mennyei, finom édesség!