Sütés nélküli almatorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg háztartási keksz
- 15 dkg vaj
- 3 ek barna cukor
- 4 ek almalé
- 1 tk fahéj
Töltelékhez:
- 50 dkg reszelt alma
- 2 ek víz
- 3 ek barna cukor
- 1 tk fahéj
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 2 tasak habfixáló
- 5 dkg fehér csoki
- 10 db csokoládés keksz
- 1 ek kakaópor
- cukorkák a díszítéshez
Elkészítése:
A kekszet megdaráljuk, a vajat, a cukrot, a fahéjat és az almalevet hozzáadjuk, jól összedolgozzuk. Mikor egy masszát kapunk belőle, lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk, és hűtőbe tesszük, míg elkészül a töltelék.
A reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet, a cukrot és a fahéjat, majd 5-10 percig pároljuk. Ezt követően ráhalmozzuk a kekszes alapra.
A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet, és a darabokra tört csokit. Elsimítjuk a süti tetején, majd leszórjuk kakaóporral, és belenyomkodjuk a kekszeket. Díszítjük.
Hűtőbe tesszük egy órára, és ezután szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »