Sütés nélküli almatorta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg háztartási keksz
- 15 dkg vaj
- 3 ek barna cukor
- 4 ek almalé
- 1 tk fahéj
Töltelékhez:
- 50 dkg reszelt alma
- 2 ek víz
- 3 ek barna cukor
- 1 tk fahéj
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 2 tasak habfixáló
- 5 dkg fehér csoki
- 10 db csokoládés keksz
- 1 ek kakaópor
- cukorkák a díszítéshez
Elkészítése:
A kekszet megdaráljuk, a vajat, a cukrot, a fahéjat és az almalevet hozzáadjuk, jól összedolgozzuk. Mikor egy masszát kapunk belőle, lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk, és hűtőbe tesszük, míg elkészül a töltelék.
A reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet, a cukrot és a fahéjat, majd 5-10 percig pároljuk. Ezt követően ráhalmozzuk a kekszes alapra.
A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet, és a darabokra tört csokit. Elsimítjuk a süti tetején, majd leszórjuk kakaóporral, és belenyomkodjuk a kekszeket. Díszítjük.
Hűtőbe tesszük egy órára, és ezután szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »