Sütés nélküli almatorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg háztartási keksz
- 15 dkg vaj
- 3 ek barna cukor
- 4 ek almalé
- 1 tk fahéj
Töltelékhez:
- 50 dkg reszelt alma
- 2 ek víz
- 3 ek barna cukor
- 1 tk fahéj
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 2 tasak habfixáló
- 5 dkg fehér csoki
- 10 db csokoládés keksz
- 1 ek kakaópor
- cukorkák a díszítéshez
Elkészítése:
A kekszet megdaráljuk, a vajat, a cukrot, a fahéjat és az almalevet hozzáadjuk, jól összedolgozzuk. Mikor egy masszát kapunk belőle, lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk, és hűtőbe tesszük, míg elkészül a töltelék.
A reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet, a cukrot és a fahéjat, majd 5-10 percig pároljuk. Ezt követően ráhalmozzuk a kekszes alapra.
A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet, és a darabokra tört csokit. Elsimítjuk a süti tetején, majd leszórjuk kakaóporral, és belenyomkodjuk a kekszeket. Díszítjük.
Hűtőbe tesszük egy órára, és ezután szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.