Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütés nélküli 15 perces túrótorta eperrel recept

Sütés nélküli 15 perces túrótorta eperrel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg túró
    • 25 dkg porcukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg vaj
    • 1 zselatin
    • 1 dl tej
    • egy kis hideg víz

    Tetejére:

    • 50 dkg eper
    • 1 eperízű (piros) tortazselé

    Elkészítése:

    A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Hozzáadom a túrót is, habverővel elkeverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomómentesre kikeverem egy kis hideg vízzel, majd hozzákeverem a forró tejet. A zselatinos tejet is beleöntöm a túrós masszába, habverővel jól összekeverem, hogy homogén legyen.

    A tortaformát kivajazom és beleöntöm a túrós keveréket. Berakom a hűtőbe.

    Közben az epreket megmosom, darabokra vágom, majd a túrós massza tetejére teszem.

    Elkészítem a végén a piros tortazselét a leírásnak megfelelően, majd rácsurgatom a torta tetejére.

    Egy éjszakát a hűtőben tárolom és másnap már szépen szeletelhető és fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá