Sütés nélküli 15 perces túrótorta eperrel recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg vaj
- 1 zselatin
- 1 dl tej
- egy kis hideg víz
Tetejére:
- 50 dkg eper
- 1 eperízű (piros) tortazselé
Elkészítése:
A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Hozzáadom a túrót is, habverővel elkeverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomómentesre kikeverem egy kis hideg vízzel, majd hozzákeverem a forró tejet. A zselatinos tejet is beleöntöm a túrós masszába, habverővel jól összekeverem, hogy homogén legyen.
A tortaformát kivajazom és beleöntöm a túrós keveréket. Berakom a hűtőbe.
Közben az epreket megmosom, darabokra vágom, majd a túrós massza tetejére teszem.
Elkészítem a végén a piros tortazselét a leírásnak megfelelően, majd rácsurgatom a torta tetejére.
Egy éjszakát a hűtőben tárolom és másnap már szépen szeletelhető és fogyasztható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.