Sütés nélküli 15 perces túrótorta eperrel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg vaj
  • 1 zselatin
  • 1 dl tej
  • egy kis hideg víz

Tetejére:

  • 50 dkg eper
  • 1 eperízű (piros) tortazselé

Elkészítése:

A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Hozzáadom a túrót is, habverővel elkeverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomómentesre kikeverem egy kis hideg vízzel, majd hozzákeverem a forró tejet. A zselatinos tejet is beleöntöm a túrós masszába, habverővel jól összekeverem, hogy homogén legyen.

A tortaformát kivajazom és beleöntöm a túrós keveréket. Berakom a hűtőbe.

Közben az epreket megmosom, darabokra vágom, majd a túrós massza tetejére teszem.

Elkészítem a végén a piros tortazselét a leírásnak megfelelően, majd rácsurgatom a torta tetejére.

Egy éjszakát a hűtőben tárolom és másnap már szépen szeletelhető és fogyasztható.