Sportszelet recept

Hozzávalók egy kb 30*30 cm-es formához:
- 20 dkg tejpor
- 1 dl víz
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 50 dkg cukor (kristály)
- 4 evőkanál rum (vagy rumaroma)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg margarin (sütő)
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál margarin (a csokoládéhoz)
Elkészítése:
A cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet egy lábasba tesszük és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve szirupot készítünk belőle (addig főzzük, míg a cukor fel nem olvad a vízben).
Hozzáadjuk a margarint. Ha elolvadt benne, akkor hozzáadjuk a kakaóval elkevert tejport. Jól összekeverjük, tűzről lehúzzuk.
Belekeverjük a rumot.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és kb. ujjnyi vastagon elterítjük benne a masszát.
1 órára hűtőbe tesszük, míg megdermed.
Az étcsokoládét felolvasztjuk, hozzáadunk 1 evőkanál margarint és a megdermedt masszát bevonjuk a csoki felével.
Ismét hűtőbe tesszük (kb 30 perc).
Ha megdermedt a csoki a tetején, akkor lehúzzuk az alsó feléről a sütőpapírt és ezt az oldalát is bevonjuk az olvasztott csoki másik felével.
Ismét hűtőbe tesszük kb 30 percre. Meleg késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »