Sportszelet recept
Hozzávalók egy kb 30*30 cm-es formához:
- 20 dkg tejpor
- 1 dl víz
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 50 dkg cukor (kristály)
- 4 evőkanál rum (vagy rumaroma)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg margarin (sütő)
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál margarin (a csokoládéhoz)
Elkészítése:
A cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet egy lábasba tesszük és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve szirupot készítünk belőle (addig főzzük, míg a cukor fel nem olvad a vízben).
Hozzáadjuk a margarint. Ha elolvadt benne, akkor hozzáadjuk a kakaóval elkevert tejport. Jól összekeverjük, tűzről lehúzzuk.
Belekeverjük a rumot.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és kb. ujjnyi vastagon elterítjük benne a masszát.
1 órára hűtőbe tesszük, míg megdermed.
Az étcsokoládét felolvasztjuk, hozzáadunk 1 evőkanál margarint és a megdermedt masszát bevonjuk a csoki felével.
Ismét hűtőbe tesszük (kb 30 perc).
Ha megdermedt a csoki a tetején, akkor lehúzzuk az alsó feléről a sütőpapírt és ezt az oldalát is bevonjuk az olvasztott csoki másik felével.
Ismét hűtőbe tesszük kb 30 percre. Meleg késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









