Hozzávalók egy kb 30*30 cm-es formához:
Elkészítése:
A cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet egy lábasba tesszük és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve szirupot készítünk belőle (addig főzzük, míg a cukor fel nem olvad a vízben).
Hozzáadjuk a margarint. Ha elolvadt benne, akkor hozzáadjuk a kakaóval elkevert tejport. Jól összekeverjük, tűzről lehúzzuk.
Belekeverjük a rumot.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és kb. ujjnyi vastagon elterítjük benne a masszát.
1 órára hűtőbe tesszük, míg megdermed.
Az étcsokoládét felolvasztjuk, hozzáadunk 1 evőkanál margarint és a megdermedt masszát bevonjuk a csoki felével.
Ismét hűtőbe tesszük (kb 30 perc).
Ha megdermedt a csoki a tetején, akkor lehúzzuk az alsó feléről a sütőpapírt és ezt az oldalát is bevonjuk az olvasztott csoki másik felével.
Ismét hűtőbe tesszük kb 30 percre. Meleg késsel szeleteljük.