Sárgabarackos pohárkrém recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgabarack
- 1 cs Győri Édes Zabfalatok
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor (vagy ízlés zserint)
- 2 cs vaníliás cukor
- őrölt fahéj
Elkészítése:
A jó érett sárgabarackot magozzuk ki, majd a porcukorral, őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral turmixoljuk össze.
A poharak aljába morzsoljuk bele a kekszet, majd kanalazzuk rá a barackturmix felét.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a maradék pépesített sárgabarackkal.
Ezután a barackos habot kanalazzuk a poharakba, majd szórjuk meg a tetejét őrölt fahéjjal. Tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből és rögtön kínáljuk.
A sárgabarackos pohárkrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

