Sárgabarackos pohárkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgabarack
  • 1 cs Győri Édes Zabfalatok
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor (vagy ízlés zserint)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj

Elkészítése:

A jó érett sárgabarackot magozzuk ki, majd a  porcukorral, őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral turmixoljuk össze.

A poharak aljába morzsoljuk bele a kekszet, majd kanalazzuk rá a barackturmix felét.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a maradék pépesített sárgabarackkal.

Ezután a barackos habot kanalazzuk a poharakba, majd szórjuk meg a tetejét őrölt fahéjjal. Tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek összeérjenek.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből és rögtön kínáljuk.