Sajttorta cseresznyedzsemmel recept

Hozzávalók:
- 7,5 dkg omlós, édes keksz
7,5 dkg omlós, kakaós édes keksz - 7,5 dkg margarin
Habos-krém:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 2 dl habtejszín
Cseresznyedzsem:
- 50 dkg magozott cseresznye (fagyasztott v. befőtt)
- cukor
- 1 vaníliás cukor
- cherry brandy aroma
- reszelt narancshéj
- pici víz (v. befőttlé)
- 1 ek keményítő
Elkészítése:
A kétféle kekszet finomra összeaprítjuk. A margarint felolvasztjuk, majd az aprított kekszhez öntjük, és jól összedolgozzuk.
Egy 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a kekszes masszát, és tenyérrel jól ellapogatjuk. Hűtőbe tesszük pihenni. Közben el lehet készíteni a krémet.
Krém készítése:
A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőleg jól kikevert krémhez keverjük.
A hűtőből kivesszük a tortaalapot, és a formából kivéve lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába.
Tetejére kanalazzuk a habos krémet, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a hab. (Kb. 1-2 óra elég.)
Cseresznyedzsem készítése:
A cseresznyét apróbb darabokra aprítjuk, majd egy serpenyőbe tesszük.
Egy pici vizet (v. befőttlevet) öntünk alá, és ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, cherry brandy aromát és reszelt narancshéjat adunk hozzá. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük.
Ezután a keményítőt egy pici vízzel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a cseresznyéhez öntjük. Kevergetve addig főzzük, még besűrűsödik, majd a tűzről levéve teljesen kihűtjük.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt dzsemet a torta tetejére kanalazzuk, majd vízbe mártott késsel felszeleteljük.
A sajttorta cseresznyedzsemmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 17 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »