Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos-diós trüffel recept

Rumos-diós trüffel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók kb 40 db-hoz:

    • 12 dkg puha margarin
    • 15 dkg barna cukor
    • 2 ek habtejszín(vagy tej)
    • 1 tk rum vagy rumaroma
    • 18 dkg finomliszt
    • 0,5 kk só
    • 5 dkg darált dió
    • 5 dkg csoki lemez darabkák

    Bevonáshoz:

    • 10 dkg csokoládé
    • 2 ek olaj

    Tetejére:

    • szórócukor
    • csoki reszelék
    • darált dió

    Elkészítése:

    A puha margarint a cukorral kihabosítjuk, majd az átszitált lisztet, darált diót, habtejszínt és rumaromát is hozzá keverjük.

    Amikor egynemű a masszánk, jöhetnek a lemezes csoki darabkák, amit szintén egyenletesen próbálunk elkeverni. Hűtőbe tesszük 1 órát , így könnyebb lesz vizes kézzel 2-3 cm átmérőjű kis gombócokat formálnunk (Nálam a karalábé vájó volt a méret :)

    Ismét hűtőbe tesszük a golyókat, majd vízgőzön olvasztott csokoládé-olaj keverékébe mártjuk. Sütőpapírral fedett tálcára sorakoztatjuk és ízlésünk szerint dekoráljuk a tetejüket. Újabb hűtés következik, immáron az utolsó fázishoz érve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá