Rumos-diós trüffel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók kb 40 db-hoz:

  • 12 dkg puha margarin
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 ek habtejszín(vagy tej)
  • 1 tk rum vagy rumaroma
  • 18 dkg finomliszt
  • 0,5 kk só
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg csoki lemez darabkák

Bevonáshoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 2 ek olaj

Tetejére:

  • szórócukor
  • csoki reszelék
  • darált dió

Elkészítése:

A puha margarint a cukorral kihabosítjuk, majd az átszitált lisztet, darált diót, habtejszínt és rumaromát is hozzá keverjük.

Amikor egynemű a masszánk, jöhetnek a lemezes csoki darabkák, amit szintén egyenletesen próbálunk elkeverni. Hűtőbe tesszük 1 órát , így könnyebb lesz vizes kézzel 2-3 cm átmérőjű kis gombócokat formálnunk (Nálam a karalábé vájó volt a méret :)

Ismét hűtőbe tesszük a golyókat, majd vízgőzön olvasztott csokoládé-olaj keverékébe mártjuk. Sütőpapírral fedett tálcára sorakoztatjuk és ízlésünk szerint dekoráljuk a tetejüket. Újabb hűtés következik, immáron az utolsó fázishoz érve.