Rumos-diós tiramisu recept

Hozzávalók:
- 2 nagy csomag babapiskóta
- 500 g mascarpone
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 200 g cukor (ízlés szerint)
- 2 db 3 in 1 kávé
- 4-6 evőkanál kakaó (nem tömény kakaópor)
- 8 ek pirított, darált dió
- 4 dl tej
- rum, vagy rum aroma ízlés szerint
Elkészítése:
Először a langyos tejhez hozzákeverjük a 3 in 1 kávét, majd a rum aromát, vagy rumot, és félretesszük.
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéhez hozzáadjuk a cukor felét.
Habverővel először a tojásfehérjét felverjük teljesen keményre. (Jó keménynek kell lennie, kb. 5 percig kell verni.)
Majd a tojássárgáját is felverjük a másik fele cukorral. Figyeljünk, hogy addig verjük a tojássárgáját amíg fehér nem lesz. (Ez is kb 5 perc.)
Ha már a cukros tojássárgáját teljesen fehérré vertük, hozzákanalazzuk a mascarpone-t, és így is alaposan elkeverjük a habverővel.
Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan hozzátesszük a felvert mascarponés, cukros tojássárgához. Óvatosan dolgozzuk össze a masszát, vigyázzunk, hogy ne törjük teljesen össze a tojáshabot (fakanalat használjunk). Egy szép, homogén, krémes, habos fehér masszát kell kapnunk, ami nem túl folyós. A masszát berakjuk a hűtőbe.
A babapiskótákat megforgatjuk az előbb elkészített kávés-rumos lében, és sorba rendezzük egy nagy tálban vagy olyan tálcán, aminek magasabb az oldala.
A mascarponés masszának a felét a babapiskótákra öntjük, utána megszórjuk a fele kakaóporral, és a fele darált dióval. Még egy réteg babapiskóta következik, és a krém másik felét is ráöntjük a második réteg babapiskótára.
Hűtőbe tesszük és legalább egy pár órát hűtjük (de legjobb egy éjszakát pihentetni).
A másik fele kakaóporral és darált dióval megszórva tálaljuk/fogyasztjuk.
A rumos-diós tiramisu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »