Rumos-diós tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rumos-diós tiramisu

Hozzávalók:

  • 2 nagy csomag babapiskóta
  • 500 g mascarpone
  • 5 tojás
  • kb. 200 g cukor (ízlés szerint)
  • 2 db 3 in 1 kávé
  • 4-6 evőkanál kakaó (nem tömény kakaópor)
  • 8 ek pirított, darált dió
  • 4 dl tej
  • rum, vagy rum aroma ízlés szerint

Elkészítése:

Először a langyos tejhez hozzákeverjük a 3 in 1 kávét, majd a rum aromát, vagy rumot, és félretesszük.

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéhez hozzáadjuk a cukor felét.

Habverővel először a tojásfehérjét felverjük teljesen keményre. (Jó keménynek kell lennie, kb. 5 percig kell verni.)
Majd a tojássárgáját is felverjük a másik fele cukorral. Figyeljünk, hogy addig verjük a tojássárgáját amíg fehér nem lesz. (Ez is kb 5 perc.)

Ha már a cukros tojássárgáját teljesen fehérré vertük, hozzákanalazzuk a mascarpone-t, és így is alaposan elkeverjük a habverővel.

Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan hozzátesszük a felvert mascarponés, cukros tojássárgához. Óvatosan dolgozzuk össze a masszát, vigyázzunk, hogy ne törjük teljesen össze a tojáshabot (fakanalat használjunk). Egy szép, homogén, krémes, habos fehér masszát kell kapnunk, ami nem túl folyós. A masszát berakjuk a hűtőbe.

A babapiskótákat megforgatjuk az előbb elkészített kávés-rumos lében, és sorba rendezzük egy nagy tálban vagy olyan tálcán, aminek magasabb az oldala.

A mascarponés masszának a felét a babapiskótákra öntjük, utána megszórjuk a fele kakaóporral, és a fele darált dióval. Még egy réteg babapiskóta következik, és a krém másik felét is ráöntjük a második réteg babapiskótára.

Hűtőbe tesszük és legalább egy pár órát hűtjük (de legjobb egy éjszakát pihentetni).

A másik fele kakaóporral és darált dióval megszórva tálaljuk/fogyasztjuk.