Rumos aszaltszilvás sportszelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 1 üveg rumaroma
- 5 dkg aszalt szilva (mag nélküli)
- 2 dl tejszín
- 20 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
- 2 dkg fenyőmag és zöld pisztácia darabok
Elkészítése:
A kekszet, a kakaót, és az aromát egy tálba öntjük. A tejszínt a cukorral felforraljuk, a margarint hozzátesszük, és olvadásig keverjük. Az egészet a kekszre öntjük.
Összedolgozzuk, és az aszalt szilvát is belevagdaljuk. Fóliával bélelt 20×25 cm-es tepsibe öntjük (a fólia lógjon túl), és eligazítjuk egy kenőkés segítségével.
Hűtőbe tesszük dermedni. 1 óra múlva a csokit gőz felett megolvasztjuk, és a tetejére öntjük. Fenyőmaggal, és pisztáciával díszítjük. A fóliát ráhajtjuk, és kifagyasztjuk. Vizes késsel szeleteljük.
Kb. 20 szelet lesz belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.