Rumos aszaltszilvás sportszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 2 ek kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 üveg rumaroma
  • 5 dkg aszalt szilva (mag nélküli)
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
  • 2 dkg fenyőmag és zöld pisztácia darabok

Elkészítése:

A kekszet, a kakaót, és az aromát egy tálba öntjük. A tejszínt a cukorral felforraljuk, a margarint hozzátesszük, és olvadásig keverjük. Az egészet a kekszre öntjük.

Összedolgozzuk, és az aszalt szilvát is belevagdaljuk. Fóliával bélelt 20×25 cm-es tepsibe öntjük (a fólia lógjon túl), és eligazítjuk egy kenőkés segítségével.

Hűtőbe tesszük dermedni. 1 óra múlva a csokit gőz felett megolvasztjuk, és a tetejére öntjük. Fenyőmaggal, és pisztáciával díszítjük. A fóliát ráhajtjuk, és kifagyasztjuk. Vizes késsel szeleteljük.

Kb. 20 szelet lesz belőle.