Ribizlis tejfölös recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- szögletes háztartási keksz
- 1 csomag erdei gyümölcsös főzős puding (nem találtam még ilyet, amikor kerestem ezért eper pudinggal készítem)
- 1/2 liter tej
- kb 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaj
- pár marék ribizli
- 1 nagy doboz tejföl (375 g)
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A pudingot megfőzzük, majd még melegen hozzákeverjük a vajat és langyosra hűtjük. Közben a tejfölt alaposan elkeverjük a vaníliás cukorral.
Kb 1 liter űrtartalmú formát vegyünk elő és ebbe kezdjük el rétegesen, váltakozva belepakolni a hozzávalókat: keksz, puding, keksz, vaníliás tejföl, ribizli, keksz -és a tetejére kevés puding, majd rá kevés tejföl és díszítésnek ribizli.
Egy éjszakát pihentessük hűtőben.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.