Ribizlis tejfölös recept

Hozzávalók:
- szögletes háztartási keksz
- 1 csomag erdei gyümölcsös főzős puding (nem találtam még ilyet, amikor kerestem ezért eper pudinggal készítem)
- 1/2 liter tej
- kb 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaj
- pár marék ribizli
- 1 nagy doboz tejföl (375 g)
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A pudingot megfőzzük, majd még melegen hozzákeverjük a vajat és langyosra hűtjük. Közben a tejfölt alaposan elkeverjük a vaníliás cukorral.
Kb 1 liter űrtartalmú formát vegyünk elő és ebbe kezdjük el rétegesen, váltakozva belepakolni a hozzávalókat: keksz, puding, keksz, vaníliás tejföl, ribizli, keksz -és a tetejére kevés puding, majd rá kevés tejföl és díszítésnek ribizli.
Egy éjszakát pihentessük hűtőben.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »