Ribizlis tejfölös recept
Hozzávalók:
- szögletes háztartási keksz
- 1 csomag erdei gyümölcsös főzős puding (nem találtam még ilyet, amikor kerestem ezért eper pudinggal készítem)
- 1/2 liter tej
- kb 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaj
- pár marék ribizli
- 1 nagy doboz tejföl (375 g)
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A pudingot megfőzzük, majd még melegen hozzákeverjük a vajat és langyosra hűtjük. Közben a tejfölt alaposan elkeverjük a vaníliás cukorral.
Kb 1 liter űrtartalmú formát vegyünk elő és ebbe kezdjük el rétegesen, váltakozva belepakolni a hozzávalókat: keksz, puding, keksz, vaníliás tejföl, ribizli, keksz -és a tetejére kevés puding, majd rá kevés tejföl és díszítésnek ribizli.
Egy éjszakát pihentessük hűtőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »



