Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis-szedres túrótorta recept

Ribizlis-szedres túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 500 g túró
    • 25 dkg mascarpone
    • 250 ml habtejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag zselatin fix
    • ízlés szerint 2-3 evőkanál porcukor
    • fél citrom leve
    • babapiskóta
    • 2 csomag tortazselé
    • ribizli és szeder

    Elkészítése:

    A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a kemény habbá vert tejszínt. Az egészet alaposan összedolgozzuk, ízesítjük a porcukorral, a citrom levével, vaníliás cukorral. A zselatin fixet beleszórjuk.

    A kapcsos tortaforma alját babapiskótákkal rakjuk ki, majd kanalazzuk rá a krémet. Ha nem szeretnénk a krém közé gyümölcsöt tenni, akkor simíthatjuk is a piskótákra mindet, majd díszítjük tetszés szerint gyümölcsökkel.

    A zselét a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük. A legnehezebb része csak ezután jön: egy éjszakát hűtőben pihentetni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá