Ribizlis-szedres túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g túró
- 25 dkg mascarpone
- 250 ml habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag zselatin fix
- ízlés szerint 2-3 evőkanál porcukor
- fél citrom leve
- babapiskóta
- 2 csomag tortazselé
- ribizli és szeder
Elkészítése:
A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a kemény habbá vert tejszínt. Az egészet alaposan összedolgozzuk, ízesítjük a porcukorral, a citrom levével, vaníliás cukorral. A zselatin fixet beleszórjuk.
A kapcsos tortaforma alját babapiskótákkal rakjuk ki, majd kanalazzuk rá a krémet. Ha nem szeretnénk a krém közé gyümölcsöt tenni, akkor simíthatjuk is a piskótákra mindet, majd díszítjük tetszés szerint gyümölcsökkel.
A zselét a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük. A legnehezebb része csak ezután jön: egy éjszakát hűtőben pihentetni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »