Ribizlis-szedres túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 250 ml habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • ízlés szerint 2-3 evőkanál porcukor
  • fél citrom leve
  • babapiskóta
  • 2 csomag tortazselé
  • ribizli és szeder

Elkészítése:

A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a kemény habbá vert tejszínt. Az egészet alaposan összedolgozzuk, ízesítjük a porcukorral, a citrom levével, vaníliás cukorral. A zselatin fixet beleszórjuk.

A kapcsos tortaforma alját babapiskótákkal rakjuk ki, majd kanalazzuk rá a krémet. Ha nem szeretnénk a krém közé gyümölcsöt tenni, akkor simíthatjuk is a piskótákra mindet, majd díszítjük tetszés szerint gyümölcsökkel.

A zselét a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük. A legnehezebb része csak ezután jön: egy éjszakát hűtőben pihentetni.