Ribizlis-kekszes villámsüti recept

Hozzávalók:
- 20 dkg vajas keksz
- 2 cs vaníliás puding
- 8 ek cukor
- 8 dl tej
- 20 dkg ribizli
- 5 ek narancs likőr
- 3 dl tejszín.
Elkészítése:
A két csomag pudingport összekeverjük a cukorral, a likőrrel és 5 evőkanál hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, majd a tűzről félrehúzva hozzáadjuk azt amit az előbb összekevertünk. Visszatesszük a tűzre, majd folyamatos keverés mellet ismét felforraljuk. Néhány ribizli szemet elteszünk a díszítéshez. Kibélelünk egy őzgerincformát és a pudingot a keksszel felváltva bele rétegezzük. A pudingos rétegbe szórunk mindig egy kis ribizlit. Felülre keksz kerül, pár órára hűtőbe tesszük, majd lapos tálra borítjuk, és a külsejét bevonjuk tejszínhabbal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »