Réteges mirinda torta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 csomag kakaós omlós keksz
- 3-4 ek nutella
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 50 dkg túró
- 450 ml habtejszín
Pudingos réteg:
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 12 dl mirinda
- 10 ek cukor
Elkészítése:
A kekszes réteghez összemorzsolom a kakaós kekszet annyi nutellával, hogy formázható legyen. Belenyomkodom egy 22 cm-es tortaformába.
A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverem, majd hozzáadom a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és az áttört túrót. A habtejszínt kemény habbá verem, és nagy részét óvatosan a túrós krémhez keverem, a maradékot pedig a díszítéshez meghagyom.
4 csomag pudingot a leírás szerint elkészítem a mirindával. A kekszes rétegre ráteszek egy réteg túrós krémet, majd rá a puding háromnegyedét. Berakom a mélyhűtőbe, amíg megszilárdul. Utána még egy túrós réteg, és a maradék puding következik.
Tetejét tejszínhabbal díszítem.
A réteges mirinda torta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 243 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 13 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.