Réteges mirinda torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 csomag kakaós omlós keksz
  • 3-4 ek nutella

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg túró
  • 450 ml habtejszín

Pudingos réteg:

  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 12 dl mirinda
  • 10 ek cukor

Elkészítése:

A kekszes réteghez összemorzsolom a kakaós kekszet annyi nutellával, hogy formázható legyen. Belenyomkodom egy 22 cm-es tortaformába.

A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverem, majd hozzáadom a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és az áttört túrót. A habtejszínt kemény habbá verem, és nagy részét óvatosan a túrós krémhez keverem, a maradékot pedig a díszítéshez meghagyom.

4 csomag pudingot a leírás szerint elkészítem a mirindával. A kekszes rétegre ráteszek egy réteg túrós krémet, majd rá a puding háromnegyedét. Berakom a mélyhűtőbe, amíg megszilárdul. Utána még egy túrós réteg, és a maradék puding következik.

Tetejét tejszínhabbal díszítem.