Raffaello golyók recept
Hozzávalók:
- 200 ml víz
- 500 g tejpor
- 300 g kókuszreszelék
- mogyoró vagy mandula
- 300 g cukor
- 100 g margarin vagy vaj
Elkészítése:
A tejport és 150 g kókuszreszeléket összekeverünk egy tálban. Hozzáadjuk a cukrot és darabokban a margarint belemorzsoljuk.
Apránként hozzáadjuk a vizet, közben kézzel összegyúrjuk. Ezután lehűtjük, 3-4 órára hűtőbe tesszük megkeményedni.
Ha kemény, akkor lehet formázni golyó alakúra a tenyerünkkel. A közepébe egy-egy szem mogyorót vagy mandulát helyezünk.
Mikor kész a formázás, megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

