Raffaello golyó recept

Hozzávalók:
- 160 g tejpor (sovány)
- 60 ml víz
- 95 g vaj (olvasztott)
- 85 g porcukor
- 80 g kókuszreszelék
- 45 szem mandula (egész, hántolatlan)
- kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel.
A vizet és a cukrot főzzük össze. Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, valamint hozzáöntjük az olvasztott vajat. Simára keverjük a masszát.
A kész masszát hagyjuk kb 1 órán át állni. Folyamatosan figyeljük, ha jól formázható állaga lett, akkor golyókat formázunk a masszából. Mindegyik golyó közepébe 1-1 mandulaszemet teszünk. Vigyázzunk, ha a massza túlságosan kihűl, nagyon nehezen formázható lesz!
Végül a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Ezzel el is készültek a házi raffaello golyók.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »