Raffaello recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 420 gramm tejpor
- 1,5 dl tej
- 250 gramm vaj
- 220 dkg cukor
- 210 gramm kókuszreszelék ( ehhez még számoljunk annyit, amennyi a panírozásához szükséges)
- 118 szem mandula
Elkészítése:
A tejet és a cukrot elkezdem főzni. Amikor a cukor már majdnem elolvadt a vajat is hozzáadva tovább főzöm. Közben egy külön tálban összekeverem a tejport és a kókuszreszeléket , hogy ne legyen csomós amikor már a főzethez kell adni( nagy tálat válasszunk, mert nagyon szóródik)
Amikor már forr ,levesszük és gyors , folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszos keveréket, pár percig keverjük, hogy sima legyen. A kész masszát tálcára öntöm, így könnyebben kihűl és a formázásnál is könnyebb a masszával dolgozni.(Hűtőbe vagy hideg helyre teszem körülbelül fél órára.) Amíg a massza hűl a mandulát forró vízben megfőzöm, ami azt jelenti, hogy amikor már minden mandulaszem a víz tetejére kerül akkor jó.
Leszűröm és lehéjazom (nagyon könnyű ekkor már eltávolítani róla a héját), majd egy picit megtörlöm őket és tepsire helyezve 10-15 percig meleg sütőbe helyezem, hogy száradjon és piruljon egy picit.(Sokkal finomabb így a mandula.)
Amikor már kihűlt a masszánk golyókat formálunk belőlük, belsejükbe 1 szem mandulát helyezve, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »