Raffaello recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 420 gramm tejpor
- 1,5 dl tej
- 250 gramm vaj
- 220 dkg cukor
- 210 gramm kókuszreszelék ( ehhez még számoljunk annyit, amennyi a panírozásához szükséges)
- 118 szem mandula
Elkészítése:
A tejet és a cukrot elkezdem főzni. Amikor a cukor már majdnem elolvadt a vajat is hozzáadva tovább főzöm. Közben egy külön tálban összekeverem a tejport és a kókuszreszeléket , hogy ne legyen csomós amikor már a főzethez kell adni( nagy tálat válasszunk, mert nagyon szóródik)
Amikor már forr ,levesszük és gyors , folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszos keveréket, pár percig keverjük, hogy sima legyen. A kész masszát tálcára öntöm, így könnyebben kihűl és a formázásnál is könnyebb a masszával dolgozni.(Hűtőbe vagy hideg helyre teszem körülbelül fél órára.) Amíg a massza hűl a mandulát forró vízben megfőzöm, ami azt jelenti, hogy amikor már minden mandulaszem a víz tetejére kerül akkor jó.
Leszűröm és lehéjazom (nagyon könnyű ekkor már eltávolítani róla a héját), majd egy picit megtörlöm őket és tepsire helyezve 10-15 percig meleg sütőbe helyezem, hogy száradjon és piruljon egy picit.(Sokkal finomabb így a mandula.)
Amikor már kihűlt a masszánk golyókat formálunk belőlük, belsejükbe 1 szem mandulát helyezve, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »