Puncsgolyók recept

Hozzávalók:
- 40 dkg piskótalap
- 5 dkg puha vaj
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (+ 2 ek a beforgatáshoz)
- 3 evőkanál sárgabaracklekvár
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 4 evőkanál rum
- 5 dkg őrölt mandula (nem tisztított)
- 2 dkg őrölt sótlan pisztácia (a beforgatáshoz)
- 2 evőkanál színes cukorka (beforgatáshoz)
Elkészítése: A piskótát darabokra morzsoljuk, majd a puha vajat, kakaóport, lekvárt, cukrot, rumot és őrölt mandulát dolgozzuk bele.
Formás golyókat formázunk belőle, de akkorát, hogy a kis kapszlikba kényelmesen el tudjuk őket helyezni.
Beleforgatjuk egyenként a puncsgolyókat kakaóporba, őrölt pisztáciába és színes cukorba, vagy ami éppen van odahaza, és különböző sorrendben rakjuk őket a formás kis papírkosarakba, mignon papírba.
Tálcára helyezve hűtőbe tesszük kínálásig.
Tipp:
Maradék piskóta mindenkinél akad, aki sokszor süt, főleg ünnep tájékán. Nekem a végekből gyűlt össze annyi, hogy ebből készítettem ezeket a finom kínálósokat. Gyorsan el is fogyott. Ha gyermekeknek is adunk, akkor a rumot mellőzzük.Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »