Puncsgolyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg piskótalap
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (+ 2 ek a beforgatáshoz)
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 4 evőkanál rum
  • 5 dkg őrölt mandula (nem tisztított)
  • 2 dkg őrölt sótlan pisztácia (a beforgatáshoz)
  • 2 evőkanál színes cukorka (beforgatáshoz)

Elkészítése: A piskótát darabokra morzsoljuk, majd a puha vajat, kakaóport, lekvárt, cukrot, rumot és őrölt mandulát dolgozzuk bele.

Formás golyókat formázunk belőle, de akkorát, hogy a kis kapszlikba kényelmesen el tudjuk őket helyezni.

Beleforgatjuk egyenként a puncsgolyókat kakaóporba, őrölt pisztáciába és színes cukorba, vagy ami éppen van odahaza, és különböző sorrendben rakjuk őket a formás kis papírkosarakba, mignon papírba.

Tálcára helyezve hűtőbe tesszük kínálásig.

Tipp:

Maradék piskóta mindenkinél akad, aki sokszor süt, főleg ünnep tájékán. Nekem a végekből gyűlt össze annyi, hogy ebből készítettem ezeket a finom kínálósokat. Gyorsan el is fogyott. Ha gyermekeknek is adunk, akkor a rumot mellőzzük.