Puncsgolyó recept

Hozzávalók:
- 300 g háztartási keksz
- 100 g kristálycukor
- 300 g baracklekvár
- 0,5 dl víz
- pár csepp rumaroma
- 1 evőkanál kakaópor
- darált keksz a hempergetéshez
Elkészítés:
Egy kisebb lábasban összekeverjük a cukrot, a baracklekvárt, a vizet és a rumaromát. Közepes lángon melegíteni kezdjük, amíg a cukor teljesen felolvad, és az egész kissé besűrűsödik. Ha szeretnénk, mazsolát is adhatunk hozzá ekkor.
Hozzáadjuk a kakaóport, alaposan elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről.
A darált háztartási kekszet egy nagy tálba szórjuk, majd ráöntjük a meleg, illatos lekváros keveréket. Alaposan összedolgozzuk, amíg formázható masszát kapunk.
A masszából kis golyókat formázunk, és meghempergetjük őket darált kekszben. Hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjenek, majd tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »