Puncsgolyó recept

Hozzávalók:
- 300 g háztartási keksz
- 100 g kristálycukor
- 300 g baracklekvár
- 0,5 dl víz
- pár csepp rumaroma
- 1 evőkanál kakaópor
- darált keksz a hempergetéshez
Elkészítés:
Egy kisebb lábasban összekeverjük a cukrot, a baracklekvárt, a vizet és a rumaromát. Közepes lángon melegíteni kezdjük, amíg a cukor teljesen felolvad, és az egész kissé besűrűsödik. Ha szeretnénk, mazsolát is adhatunk hozzá ekkor.
Hozzáadjuk a kakaóport, alaposan elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről.
A darált háztartási kekszet egy nagy tálba szórjuk, majd ráöntjük a meleg, illatos lekváros keveréket. Alaposan összedolgozzuk, amíg formázható masszát kapunk.
A masszából kis golyókat formázunk, és meghempergetjük őket darált kekszben. Hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjenek, majd tálalhatjuk is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »