Pudingos-meggyes desszert sütés nélkül recept

Hozzávalók:
- 20 dkg háztartási keksz
- 80 g vaníliás pudingpor – főzhető
- 8 dl tej
- 7 dkg cukor
- 70 dkg meggy – magozva
- 6 dl habtejszín
- 30 g habfixáló (cukrászhab esetén nem kell!)
Elkészítése:
Egy 27 x 20 cm-es tepsibe rakjuk le a szögletes kekszeket.
A pudingot csomómentesre keverjük 2 dl tejjel, majd a maradékot felforraljuk. A felforralt tejbe öntjük a kikevert pudingot és a cukrot, és sűrűre főzzük.
Már nem forrón, de még nem is langyosan a kekszre öntjük, rárakosgatjuk a lecsepegtetett meggyet.
A hideg tejszínt a habfixálóval felverjük, a meggyre simítjuk, 1 éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük, majd másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »