Pudingos-meggyes desszert sütés nélkül recept
Hozzávalók:
- 20 dkg háztartási keksz
- 80 g vaníliás pudingpor – főzhető
- 8 dl tej
- 7 dkg cukor
- 70 dkg meggy – magozva
- 6 dl habtejszín
- 30 g habfixáló (cukrászhab esetén nem kell!)
Elkészítése:
Egy 27 x 20 cm-es tepsibe rakjuk le a szögletes kekszeket.
A pudingot csomómentesre keverjük 2 dl tejjel, majd a maradékot felforraljuk. A felforralt tejbe öntjük a kikevert pudingot és a cukrot, és sűrűre főzzük.
Már nem forrón, de még nem is langyosan a kekszre öntjük, rárakosgatjuk a lecsepegtetett meggyet.
A hideg tejszínt a habfixálóval felverjük, a meggyre simítjuk, 1 éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük, majd másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


