Pudingos-meggyes desszert sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg háztartási keksz
  • 80 g vaníliás pudingpor – főzhető
  • 8 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 70 dkg meggy – magozva
  • 6 dl habtejszín
  • 30 g habfixáló (cukrászhab esetén nem kell!)

Elkészítése:

Egy 27 x 20 cm-es tepsibe rakjuk le a szögletes kekszeket.

A pudingot csomómentesre keverjük 2 dl tejjel, majd a maradékot felforraljuk. A felforralt tejbe öntjük a kikevert pudingot és a cukrot, és sűrűre főzzük.

Már nem forrón, de még nem is langyosan a kekszre öntjük, rárakosgatjuk a lecsepegtetett meggyet.

A hideg tejszínt a habfixálóval felverjük, a meggyre simítjuk, 1 éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük, majd másnap szeleteljük.