Pudingos kókusztorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24*24 cm-es formához vagy 28 cm-es tortaformához:
Kókuszos puding:
- 18 dkg búzadara
- 20 dkg cukor
- 1 liter tej
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor
Közé:
- kb 20 dkg piskótatallér
- savanykás lekvár (szeder, málna, feketertibizli, …stb)
Tetejére:
- 1 cs csokis pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A búzadarát, pudingport, cukrot és a kókuszreszeléket egy nagyobb edénybe öntjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és az egészes csomómentesre keverjük. A búzadarás-kókuszos keveréket állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
A tortaformát vagy edényt jól kivajazzuk vagy az alját sütőpapírral béleljük, majd belesimítjuk a kókuszos pudingot.
2-2 piskótatallért összeragasztunk kevés lekvárral, majd jól belenyomkodjuk a kókuszos pudingba.
A csokis pudingport, kakaóport és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre felfőzzük. Még melegen a sütire kenjük egyenletesen, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










