Pudingos-kekszes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb. fél kg háztartási keksz
A barna réteghez:
- 2 csomag csokis pudingpor
- 8 dl tej
- 10 dkg cukor
A sárga réteghez:
- fél kg alma
- 4 dl víz
- 15 dkg cukor
- fahéj
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl víz
Elkészítés:
Kibélelünk egy tepsit folpackkal, lerakjuk az első réteg kekszet. Elkészítjük a csoki pudingot, még forrón a kekszre öntjük, rátesszük a második réteg kekszet is. A sárga krémhez az almából a 4 dl vízzel, a cukorral, fahéjjal kompótot készítünk, összeturmixoljuk, a vaníliás pudingport kikeverjük a vízzel, és az almaszószhoz keverjük, lassú tűzön kevergetve sűrűre összefőzzük. Rárétegezzük a harmadik sor kekszet is, hűvös helyre tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Aki szereti, a csokis rétegre szórhat diót is, az almával nagyon harmonizál.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »