Pudingos-kekszes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb. fél kg háztartási keksz
A barna réteghez:
- 2 csomag csokis pudingpor
- 8 dl tej
- 10 dkg cukor
A sárga réteghez:
- fél kg alma
- 4 dl víz
- 15 dkg cukor
- fahéj
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl víz
Elkészítés:
Kibélelünk egy tepsit folpackkal, lerakjuk az első réteg kekszet. Elkészítjük a csoki pudingot, még forrón a kekszre öntjük, rátesszük a második réteg kekszet is. A sárga krémhez az almából a 4 dl vízzel, a cukorral, fahéjjal kompótot készítünk, összeturmixoljuk, a vaníliás pudingport kikeverjük a vízzel, és az almaszószhoz keverjük, lassú tűzön kevergetve sűrűre összefőzzük. Rárétegezzük a harmadik sor kekszet is, hűvös helyre tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Aki szereti, a csokis rétegre szórhat diót is, az almával nagyon harmonizál.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »